Agenda

woensdag 27 oktober 20:00 -
Lezing W.G. van der Hulst
woensdag 24 november 20:00 -
Lezing door A. de Bruin

Fotoarchief

Sponsors

sponsorkliks

rabobank

Evenementen kalender

Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Lezing Het Goede leven  
Woensdag 29 September 2021, 20:00

Hiermee nodigen wij u hartelijk uit voor onze ledenvergadering op woensdag
29 september
a.s. Deze avond verzorgt 
Annegreet van Bergen een lezing over haar boek

Het goede leven

Hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd

Met ‘Het goede leven’ pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller ‘Gouden jaren’ en laat ze met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd.

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden zagen het licht. Het goede leven laat zien hoe door dit alles de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken. Met de bromfiets of auto kwamen we steeds verder van huis. Televisie bracht ongekende landen en volkeren de huiskamer binnen. De zondag veranderde van een rustdag in een dag om erop uit te trekken.

De lezing bestaat uit een inleiding met lichtbeelden. In de pauze kunnen er boeken gekocht worden en kunt u deze eventueel laten signeren. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. Het geheel wordt afgesloten met een “visuele verrassing”.

 

Voor deze lezing dient u zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Houd er rekening mee dat er om uw coronapas gevraagd kan worden.