Lezing "Gorcumse molens"
zaterdag 5 oktober
Lezing "Reis met de Lekboot"
Lezing "Rembrandt"

Op woensdag 25 september a.s. verzorgt de heer Theo de Rooij een lezing over de Gorcumse molens.
In onze omgeving staan heel veel molens. Onze nieuwe gemeente is niet voor niets Molenlanden gaan heten. Ook in onze buurgemeente Gorinchem zijn molens te vinden: water- en korenmolens. In één van die molens woont Theo de Rooij.
In zijn lezing vertelt Theo over molens in het algemeen, over zijn molenaarsschap en hoe het is om in een molen te wonen. Hij gaat in op het heden en verleden van de Gorcumse molens en ook verdwenen molens komen aan bod.
De lezing vindt plaats in MFC Den Hoek, Dorpsweg 81, Hoogblokland en vangt aan om 20.00 uur.
Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 2,00.

Gorcumse molen Theo de Rooij Nooit Volmaakt website

(foto afkomstig van website SIMAV)

Op zaterdag 3 augustus jl. was het weer Jaarmarkt in Noordeloos. Traditiegetrouw konden er in onze kraam boeken worden gekocht en voorwerpen worden geraden. De drie goede antwoorden bij het voorwerpen raden zijn: 1.A. monsterschep voor melkcontrole, 2.B. flitsspuit voor bestrijding ongedierte en 3.C. anti-slipijzers voor onder je schoenen. Uit de goede oplossingen is een winnaar getrokken: Bert Kon uit Meerkerk. Zijn prijs: een boekenbon.

De foto bij dit bericht is gemaakt in 1984. Het glas wordt geheven op het 10-jarig bestaan van de jaarmarkt te Noordeloos, die traditioneel wordt gehouden op de eerste zaterdag in augustus. Rechts loco-burgemeester A. Uittenbogaard, links met hoed marktmeester J.A. van Vuren en op de achtergrond een foto van burgemeester Schakel, die met vakantie is. Foto gevonden in historische krantenarchief van Regionaal Archief Gorinchem. Zie: https://gorinchempubliek.hosting.deventit.net/zoeken.php

20190724 Noordeloos jaarmarkt 1984

Bezoek het Waardhuis te Kinderdijk op Open Monumentendag 2019.
Op 14 september 2019 is het wederom mogelijk een bezoek te brengen aan het historische vergadergebouw van het Hoogheemraadschap, het Waardhuis in Kinderdijk. Net zoals vorig jaar zijn er vaste tijden waarop een groep naar binnen mag voor een rondleiding. U kunt zich daar nu al voor opgeven via de website van het Historisch Collectief Molenlanden: www.hcmolenlanden.nl. In de eerste week van september ontvangt u per mail uw bezoektijd. Na uw bevestiging, wordt de tijd voor u gereserveerd.

Kinderdijk Waardhuis gecomprimeerd

Op vrijdag 13 september is er Klassendag. Op deze dag kunnen leerlingen van de basisscholen monumenten bezoeken. Op zaterdag 14 september is het Open Monumentendag in Molenlanden. Het landelijke thema van Open Monumentendag 2019 is "Plekken van plezier". Binnen Molenlanden hebben wij dat omgedoopt naar "Oud vermaak in de nieuwe gemeente Molenlanden". Meer informatie over Open Monumentendag volgt.

Onze vereniging heeft eur 349,25 van de Clubkas Campagne ontvangen, een prachtig bedrag! Hartelijk dank voor uw stem en hartelijk dank Rabobank!
Op 19 maart jl. ontvingen leden van de Rabobank per post een unieke code i.v.m. de Rabo Clubkas Campagne. Met deze unieke code konden Rabobank-leden van 19 maart t/m 2 april 2019 stemmen op hun favoriete club(s). Het totale budget van de Rabo Clubkas Campagne is naar rato van het aantal stemmen verdeeld.

Rabo Clubkas Campagne