Agenda

Geen evenementen

Fotoarchief

Sponsors

 

bassa

sponsorkliks

rabobank

Evenementen kalender

Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
lezing: De Vries Robbe  
Woensdag 29 November 2023, 20:00

De heer John Stoop houdt een voordracht, getiteld:

Het erfgoed van De Vries Robbé 1881 – 1976.

 

Toen Willem De Vries Robbé in 1881 een stuk grond kocht in Gorcum en een smederij overnam, vermoedde hij nog niet dat dit een van de meest innovatieve en toonaangevende bedrijven in Nederland zou worden.  Onder zijn leiding groeide De Vries Robbé uit tot een staalconcern van wereldniveau dat alle componenten leverde voor kantoren en bedrijfshallen, spoorbruggen en gashouders, zendmasten en opslagtanks. Het Bimsbeton voor dakconstructies is een begrip geworden en leidde tot het succes van Betondak in Arkel. Het bedrijf was al vroeg internationaal georiënteerd.

De lezing gaat in op zowel de technische als de sociale en maatschappelijke kant met bijzondere personeelsvoorzieningen en ook op de rol als een van de grootste werkgevers in de streek.
Industrieel erfgoed staat steeds meer in de belangstelling: behoud van industrieel erfgoed en duurzame herinrichting van nog bestaande gebouwen staan tegenover sloop en kaalslag. We sluiten de lezing daarom af met een aantal suggesties om het erfgoed van De Vries Robbé te herwaarderen en een nieuwe rol te geven als kennisverschaffer en inspiratiebron (www.behouderfgoeddevr.nl).

Emeritus hoogleraar John Stoop woont in Hoornaar en is voorzitter van de Stichting Behoud Erfgoed De Vries Robbé.

De lezing vindt plaats in Het Bruisend Hart in Hoornaar en begint om 20.00 uur.
Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen €5,-.

Locatie Het Bruisend Hart Hoornaar

Word lid

Voor 15 euro per jaar worden u en uw huisgenoten lid van onze vereniging