Agenda

Geen evenementen

Fotoarchief

Sponsors

 

bassa

sponsorkliks

rabobank

Op vrijdag 12 april jl. gingen we om 9.00 uur met 38 leden - met de bus - op excursie naar Hattem. Helaas sneuvelde op de Dorpsweg te Hoornaar een ruit van de bus. Bij La Place te Meerkerk wachtten we op een nieuwe bus, die er binnen een kwartier was. Zonder files kwamen we om 10.40 uur aan in Hattem. In Hattem werd eerst het Bakkerijmuseum bezocht. Gestart werd met koffie/thee met een krakeling, vervolgens kregen we een demonstratie symboliek in brood, was er tijd om het museum te bekijken en kregen we aansluitend een heerlijke bakkerslunch. Daarna was het tijd voor een stadswandeling door historisch Hattem o.l.v. een gids. In de resterende vrije tijd kon bijvoorbeeld nog een bezoek worden gebracht aan het Anton Pieck Museum. Op de terugweg werd gestopt bij de Kabouterhut te Amersfoort voor een pannenkoek met een ijsje toe. Het was een fijne dag!

Hattem bakkerijmuseum
Hattem - Hattem is een Hanzestad en gemeente aan de noordrand van de Veluwe. Het stadje wordt omstreeks 800 voor het eerst in de geschiedschrijving genoemd. Hattem kreeg zijn stadsrechten in 1299 van graaf Reinoud I van Gelre. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals de resten van een kasteel, de Dikke Tinne, molen van Fortuin, de Grote Kerk. Genoeg voor een leuke rondleiding door het goed bewaarde stadje. Momenteel heeft Hattem ongeveer 12.000 inwoners.
Bakkerijmuseum Hattem - Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is met drie panden en een tunnel onder de straat, het grootste en meest veelzijdige Bakkerijmuseum van ons land. In dit belevingsmuseum loopt u door de geschiedenis van brood en banket. Het museum vertelt de geschiedenis van de bakkerij van de prehistorie tot aan nu.
Anton Pieck Museum - Het Anton Pieck Museum exposeert werk van de Nederlandse kunstschilder en graficus Anton Pieck. Het museum werd in 1984 geopend door prinses Margriet en beschikt over tientallen originele schilderijen, etsen, lithografie├źn en zeefdrukken. In de kelder is de originele etspers te zien waar Pieck zelf al zijn etsen op perste.

 


Word lid

Voor 15 euro per jaar worden u en uw huisgenoten lid van onze vereniging