Lezing "Reis met de Lekboot"
Lezing "Rembrandt"
woensdag 29 april 20:00 - 22:00
Lezing WO2

Op woensdag 30 oktober a.s. verzorgt de heer IJsbrand Verveer een lezing over de Reis met de Lekboot van Culemborg naar Rotterdam.
De lezing vindt plaats in Zalencentrum Het Bruisend Hart, Dirk IV-plein 32, Hoornaar en vangt aan om 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 2,00.

IJsbrand Verveer, kleinzoon van een van de kapiteins van de Reederij op de Lek, zal aan de hand van foto's en ansichtkaarten vertellen over de dagelijkse verbinding van de plaatsen aan de rivier de Lek met "de grote wereld" en iets laten proeven over de sfeer aan boord. Hij neemt ons mee op reis met de Lekboot van Kuilenburg (Culemborg) via vele dorpen en stadjes langs de Lek naar Rotterdam. Tevens zien we het leven op en langs de rivier de Lek rond 1900.

Stoomboot Reederij op de Lek