Agenda

woensdag 26 februari 20:00 - 22:00
Lezing Verloren Bieren
woensdag 25 maart 20:00 - 22:00
Lezing Annegreet van Bergen
vrijdag 17 april 09:00 -
Excursie
woensdag 29 april 20:00 - 22:00
Lezing WO2 door Arie de Bruin

Fotoarchief

Sponsors

sponsorkliks

rabobank

Op woensdag 26 februari a.s. verzorgt Roel Mulder een lezing over De geschiedenis van bier, van de Middeleeuwen tot nu.
De lezing vindt plaats in het Bruisend Hart, Dirk IV-plein 32, Hoornaar en vangt aan om 20.00 uur.
Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 4,00.

Roel Mulder zal vertellen over politieke, economische en technologische ontwikkelingen, maar ook over hoe de smaak van bier in de afgelopen eeuwen steeds veranderd is. Hij is dé bierhistoricus van Nederland en o.a. auteur van het boek “Verloren bieren van Nederland”. Bij zijn speurtochten in de archieven heeft Roel oude recepten ontdekt en die probeert hij thuis na te maken. Zijn uiteindelijke streven is oude bieren nieuw leven inblazen en de oorspronkelijke smaak terugvinden.

Tijdens de lezing komt er van alles langs: hooibier, gruitbier, minnebier, Lambiek, Stout, Trappisten, kloosters, lokale bieren, belasting, enz. Het belooft zeker geen droge avond te worden! Geïnteresseerden kunnen ook een paar soorten bier proeven.

Roel is in 2006 afgestudeerd in Economische en Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en sinds 2007 zelfstandig historicus. Hij heeft vele specialisaties en houdt zich o.a. bezig met stadsgeschiedenis, vestingwerken en de Hollandse Waterlinie, de Franse Tijd in Nederland, immigranten, spoorwegen en dus ook bier.

Bier Roel Mulder

 

Facebook