Agenda

Geen evenementen

Fotoarchief

Sponsors

sponsorkliks

rabobank

Op woensdag 26 februari verzorgde Roel Mulder een lezing over De geschiedenis van bier, van de Middeleeuwen tot nu.

Roel Mulder vertelde  over politieke, economische en technologische ontwikkelingen, maar ook over hoe de smaak van bier in de afgelopen eeuwen steeds veranderd is. Hij is dé bierhistoricus van Nederland en o.a. auteur van het boek “Verloren bieren van Nederland”. Bij zijn speurtochten in de archieven heeft Roel oude recepten ontdekt en die probeert hij thuis na te maken. Zijn uiteindelijke streven is oude bieren nieuw leven inblazen en de oorspronkelijke smaak terugvinden.

Tijdens de lezing kwam er van alles langs: hooibier, gruitbier, minnebier, Lambiek, Stout, Trappisten, kloosters, lokale bieren, belasting, enz. Het was zeker geen droge avond te worden! Geïnteresseerden konden ook een paar soorten bier proeven.

Roel is in 2006 afgestudeerd in Economische en Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en sinds 2007 zelfstandig historicus. Hij heeft vele specialisaties en houdt zich o.a. bezig met stadsgeschiedenis, vestingwerken en de Hollandse Waterlinie, de Franse Tijd in Nederland, immigranten, spoorwegen en dus ook bier.

Bier Roel Mulder

 


Word lid

Voor 15 euro per jaar worden u en uw huisgenoten lid van onze vereniging